• 077 - 475 46 72
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Din - vrij 10:00 - 18:00 / zat 10:00 - 16:00

Kwaadaardige software namens Belastingdienst

 

Er zijn weer valse e-mails in omloop uit naam van de Belastingdienst. Het zou gaan om een openstaande schuld. Als bijlage zou een factuur zijn meegestuurd.

Volgens de e-mail wordt het openstaande bedrag binnen 24 uur automatisch van uw rekening afgeschreven. Bij vragen over deze afschrijving dient u het referentienummer uit de factuur te vermelden.

De bijlage bevat echter kwaadaardige software. Open deze niet!

Deze e-mail wordt verstuurd vanuit het e-mailadres van verschillende bedrijven. Deze bedrijven zijn niet de werkelijke afzenders van de e-mails.

Advies
Heeft u een e-mail of sms ontvangen over een betaalachterstand? Controleer dan eerst of er werkelijk een rekening openstaat. Neem eventueel contact op met de Belastingdienst, via het telefoonnummer op hun website. Heeft u geen openstaande rekeningen en is de mail niet van hen afkomstig? Gooi de mail dan weg. Open geen bijlagen.

Twijfelt u over een afzender? Onze e-mailwijzer geeft tips om valse mails te herkennen.

Heeft u een dergelijke mail ontvangen? Meld deze dan via ons webformulier.

Heeft u een bijlage geopend? Laat uw computer of tablet/smartphone dan controleren op de aanwezigheid van schadelijke software. Nadat u dit heeft gedaan, kunt u het beste uw wachtwoorden wijzigen. Wacht met het gebruik van internetbankieren tot uw computer weer helemaal ‘schoon’ is.

 


Adres

100MHz Computer Service
Wilhelminaplein 119A
5931NX Tegelen

077-4754672

kvk 12050172

Openingstijden

Maandag gesloten
Dinsdag t/m vrijdag 
10:00 tot 18:00 uur
Zaterdag 
10:00 tot 16:00 uur

vakantie en sluitingsdagen